29 Ocak 2012 Pazar

KARTAL JENERATÖR MAKİNA







2 yorum:

  1. yapmış olduğumuz yorumları onayladığınız için teşekkür ederiz, kiralık jet çözümleri için bize ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. YGUN JENERATÖR SEÇİMİ NASIL YAPILABİLİR?

    JENERATÖRÜNÜZ NEREDE VE HANGİ AMAÇLA KULLANACAKSINIZ?

    Jeneratörlerin Kullanım Alanları:
    ·İş yerlerinde, Çiftliklerde, Fabrikalarda, Evlerde veya ilave enerji ünitesi gereken durumlarda,
    ·Tarla vb. Yerlerde yani dışarıda enerji kaynağı olmayan ortamlarda, hobi amaçlı işlerde veya kamp ortamlarında,
    ·Gemi, tekne veya yat tarzı deniz taşımacılığında,
    ·İnşaat alanlarında enerji ihtiyacı olan cihazların çalıştırılmasında ve aydınlatma amacında,
    ·Pazar alanlarında yada seyyar satıcıların tezgahlarını aydınlatmasında,
    ·Güçlü bazı akülerin şarj edilmesi için…
    JENERATÖRDEN ENERJİ ALACAK OLAN CİHAZLARIN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

    Standart hayatımızın içinde kullanıdığımız, dvd oynatıcılar, plazmalar, bilgisayarlar, T.V. ler, elektronik aletler ve teknolojinin bize sunduğu tüm elektrikli cihazların sayısı her geçen zamanda artmaktadır. Bu tarz cihazlar voltajında dalga olmayan temiz-kaliteli sinüs formu düzgün enerjiye ihtiyaç duymaktadırlar. Aksi halde bu cihazlar zarar görebilir veya çalışma performansında düşüş görülebilir.
    NE KADARLIK BİR GÜCE İHTİYACINIZ OLDUĞUNA KARAR VERİN

    Cevaplanması gereken birinci dereceden önemli sorulardan birisi ne kadarlık güce ihtiyacınız olduğudur.Jeneratör evlerde kullandığımız enerjiye çok benzeyen alternatif akım üretmektedirler. Fakat şebekeden gelen enerji gücü ile tüm elektrikli cihazları çalıştırabilirken, jeneratörlerde jeneratörün gücüne göre ve cihazın voltajına göre sınırlı sayıda cihaz çalıştırabilirsiniz. Jeneratör seçimi yaparken zorluk yaşıyorsanız, sağ alt köşeden ulaşabileceğiniz müşteri temsilcimizle iletişime geçebilirsiniz. Online Makina ekibi olarak iletişimde herhangi bir sorun yaşamadan doğru tercihleri yapmanız için tüm çalışmalar eksiksizdir. Jeneratörlerde üretilen güç kVA cinsinden ifade edilmektedir. (1000VA=1kVA)(VA=VoltxAmper)
    Jeneratörlerin Sürekli ve Maksimum Çalışma Gücü
    Tüm jeneratörler modellleri – markaları farketmeden iki farlı güçten söz edilebilir. İlk çalışmasından itibaren 15 ilâ 20 dk içinde ürettiği maksimum çalışma gücüdür. Daha sonra makinanın rejime girmesi sayesinde alternatör ve motorun ısınması sonucunda verimlilikler azalır ve düşer. Buna ise sürekli çalışma gücü denir. Maksimum çalışma gücünün %90 ı seviyesini kapsamaktadır. Jeneratör hesaplamalarında sürekli çalışma gücünün baz alınması en güvenilir taktiktir(yöntem).
    Örnek verecek olursak 10.000 VA’lık bir jeneratörün maksimum çalışma gücü de 1000 VA’dır. Bu jeneratörün maksimum güçte 100 ampul çalıştıracağını düşünürsek sürekli çalışma gücü %90 ı olduğuna göre 10.000VA’lık jeneratörün sürekli çalışma gücü 9.000 VA olacağından, sürekli çalışmada 90 ampul çalıştıracaktır.
    Jeneratörler her koşulda maksimum 20 dakika sürede maksimum çalışma gücünde çalışırlar. Yani 20 dakika sonra güç düşüşü yaşanacağı için kaç Volt/Amperlik bir enerjiye ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. 8Kva lık bir jeneratörde sürekli çalışma gücünde 6.5 Kva’lık seviye göz önüne alınarak hesaplama yapılması daha doğru olacaktır.

    YanıtlaSil